2020 Kurssit

2020 KURSSIKALENTERI

FINLAV lumiturvallisuus 1 YLLÄS


22.-23.2.2020


Lumiturvallisuus 1 kurssi antaa perustiedot lumivyöryistä ja lumivyöryvaarasta.

Kouluttajana kurssilla toimii Ylläksellä asuva vapaalaskija ja CAA 2 auktorisoitu lumiturvallisuusasiantuntija Antte Lauhamaa.

Kurssilla opitaan tunnistamaan lumivyörymaasto, saadaan
työkaluja päätöksentekoon ja harjoitellaan miten toimia pelastustilanteessa.

FINLAV Lumiturvallisuus 1 on Suomen Lumivyörykoulutus –järjestelmän mukainen koulutus ja suunnattu kaikille, jotka liikkuvat talvisaikaan tuntureilla ja vuorilla. Koulutus on suunnattu harrastustoiminnassaan oppia tarvitseville. Kurssi antaa perustiedot lumivyöryistä ja lumivyöryvaarasta.

Ylläksen alue sopii erinomaisesti lumiturvallisuustaitojen hiomiseen. Alueen tunturit ja ilmasto mahdollistavat mielenkiintoiset olosuhteet ennakoivien lumiturvallisuustaitojen opetteluun. Lisäksi kurssi antaa mahdollisuuden tutustua Ylläksen luonnonvaraisten tuntureiden loistaviin vapaalasku mahdollisuuksiin.

KURSSIN SISÄLTÖ
- Lumivyöryjen perusteet
- Turvallisuusajattelu, inhimilliset tekijät
- Päätöksenteko vyörykorttia apuna käyttäen
- Sää- ja vyöryennusteiden tulkinta
- Reittisuunnittelun perusteet kartalla ja maastossa
- Kartta, GPS tai kännykkä paikantamisen apuna
- Vyörypelastusvälineiden käyttö ja kaveripelastusharjoitus

KURSSILLA TARVITTAVAT TIEDOT JA TAIDOT
Osaa laskea hallitusti luonnonvaraisilla, ei hoidetuilla rinnealueilla sekä ymmärtää ja hyväksyy luonnonvaraisella rinteellä laskemiseen sisältyvät riskit. Kurssille osallistuvalle suositellaan hankkimaan off-piste hiihdon kattava tapaturmavakuutus.

TARVITTAVAT VÄLINEET
- Off-pistesukset vaellussiteellä / Splitboard / Lumilauta sekä lumikengät Nousukarvat Monot / lumilautakengät,
- Sauvat,
- Kypärä,
- Piippari, lapio, sondi*,
- Reppu 30-40L, johon saat kiinnitettyä suksesi/lautasi,
- Laskettelulasit,
- Juomapullo tai termospullo,
- Säätilaan sopiva vaatetus (tuulta pitävä ulkovaatetus, pipo ja kauluri, välikerros esim. fleece, aluskerrasto, laskusukat),
- Reppuun mukaan lämmin taukotakki ja varahanskat.

Jos sinulta puuttuu jotakin yllä mainituista, voit kysyä näitä vuokralle kurssin pitäjältä.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Black Diamond Equipmentin sekä PIEPSin kanssa ja osallistujilla on mahdollisuus hankkia ennakkoinfossa mainittuja välineitä erikoishinnalla.

HINTA
Kurssin hinta on 290 euroa. Hinta sisältää koulutuksen, FINLAV päätöksentekokortin sekä todistuksen.

MUUTA
Kurssille osallistuville lähetetään ennakkoinfo osallistumisilmoituksen jälkeen. Voitte kysyä lisätietoja meiltä tai sähköpostitse suoraan Antelta: antte@lumiturvallisuus.fi. Kurssille mahtuu max. 8 osallistujaa.

FINLAV lumiturvallisuus 2 KILPISJÄRVI


11.-15.3.2020


Lumiturvallisuus 2 kurssi on jatkokurssi heille, jotka harrastuksensa takia kulkevat haastavissa maastoissa. Kurssin tavoitteena on antaa osallistujalle tietoa ja työkaluja suunnitelmalliseen ja mahdollisimman turvalliseen liikkumiseen haastavassa maastossa. Osallistuja oppii keräämään tarvittavaa tietoa maastosta, olosuhteista ja lumipeitteestä myös alueilla, jossa vyöryennusteet ovat puutteellisia.


Kouluttajana kurssilla toimii Ylläksellä asuva vapaalaskija ja CAA 2 auktorisoitu lumiturvallisuusasiantuntija Antte Lauhamaa.


Kilpisjärvellä järjestettävällä kurssilla suorituspaikkoina ovat kurssina aikana vallitsevien sääolosuhteiden mukaan sekä Kilpisjärven tunturit että Norjan rannikon vuoret. 


Kilpisjärven tunturit ja läheisyydessä sijaitsevat Norjan vuoret tarjoavat monipuolisen ja haastavan ympäristön lumiturvallisuuden jatkokurssin taitojen oppimiseen. Kilpisjärven tunturialueella päästään myös tutustumaan laskemiseen arktisessa erämaassa kaukana asututuksesta. 


KURSSIN SISÄLTÖ

  • Riskienhallinta lumivyörymaastossa
  • Päätöksenteko vyörykorttia apuna käyttäen
  • Reitin suunnittelu
  • Rannikko- ja mannerilmaston erot
  • Stabiliteettitestit lumeen
  • Navigointi haastavissa olosuhteissa
  • Vyörypelastustesti


KURSSILLA TARVITTAVAT TIEDOT JA TAIDOT

  • Lumiturvallisuus 1 tai vastaavat perustaidot, 
  • Osaa laskea hallitusti luonnonvaraisilla, hoitamattomilla luonnonvaraisilla rinnealueilla sekä ymmärtää ja hyväksyy luonnonvaraisella rinteellä laskemiseen sisältyvät riskit, 
  • Kurssille osallistuvalle suositellaan hankkimaan off-piste hiihdon kattava tapaturmavakuutus.


HINTA

Kurssin hinta on 670 euroa. Hinta sisältää koulutuksen, FINLAV päätöksentekokortin, todistuksen sekä moottorikelkka-kuljetukset tunturissa. Hinta ei sisällä mahdollisia autokuljetuksia, majoituksia, ruokailuja, eikä tarvittavia henkilökohtaisia varusteita. Henkilökohtaisten varusteiden lista toimitetaan kurssin ennakko infossa. 


Osallistujille on alustavasti varattu mökkimajoitus Santa’s Chalets - mökeistä. MUUTA

Kurssi järjestetään yhteistyössä Black Diamond Equipmentin sekä PIEPSin kanssa ja osallistujilla on mahdollisuus hankkia ennakko infossa mainittuja välineitä erikoishinnalla.


Kurssille osallistuville lähetetään ennakkoinfo osallistumisilmoituksen jälkeen. Voitte kysyä lisätietoja meiltä tai sähköpostitse suoraan Antelta: antte@lumiturvallisuus.fi. Kurssille otetaan 6 osallistujaa.  

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept