KURSSIT


KURSSIT 

Lumiturvallisuuskurssit lumilla liikkujille

JÄRJESTÄMME LUMITURVALLISUUSKURSSEJA KOKO POHJOLASSA.


Lumiturvallisuuskurssimme ovat tarkoitettu kaikille lumella liikkujille olit sitten liikkeellä lumikengillä, laudalla, suksilla tai moottorikelkalla. Suksien ja lumilaudan lisäksi koulutamme myös moottorikelkkailjoita. 


Suomen Lumivyörykoulutus FINLAV on verrannollinen Ruotsin vastaavan koulutusjärjestelmän kanssa (SVELAV – Sveriges lavinutbildningar). Järjestelmät seuraavat kansainvälisiä lumivyörykoulutukseen liittyviä suosituksia ja pohjautuvat Canadian Avalanche Associationin koulutusjärjestelmään. Koulutusjärjestelmissä käytetään kansainvälisiä standardeja, joten saamasi informaatio perustuu ajantasaiseen tutkimukseen ja tieteelliseen tietoon. Kouluttajiemme ammattitaito perustuu koulutuksen lisäksi erittäin vahvaan kokemukseen vuorilla ja tuntureilla liikkumisesta 1990-luvun puolivälistä lähtien. 


Tällä hetkellä voimme järjestää seuraavia FINLAV-kursseja harrastajille: Vyörytietous (2h), Lumiturvallisuus 1 (16h), Lumiturvallisuus 2 (32h) sekä ammattilaisille: Pelastuskurssi (PeLa) ja Pro1. 2020 talvelle on kurssikalenteriin merkitty muutama Finlav-kurssi, mutta voit myös kysyä ryhmällesi mitä tahansa ohjelmistossamme olevaa kurssia. Finlav-kurssien tarkemmat opetussisällöt esitellään FINLAV sivustolla. 


SVELAV-kurssit ovat käytännössä samoja kursseja kuin FINLAV-kurssit, mutta opetuskielenä on ruotsi. SVELAV-kurssien tarkemmat opetussisällöt esitellään SVELAV sivustolla.  


VAPAALASKUKURSSIT


Lumiturvallisuuskurssien lisäksi järjestämme vapaalaskukursseja. Kaikilla kouluttajillamme on kansainvälisen tason kilpailukokemusta vapaalaskusta sekä suksilla että lumilaudalla. Meiltä saat vinkit niin laskutaktiikkaan kuin droppailuunkin, yöpymiseen lumiluolassa tai useamman päivän hiihto/laskuvaelluksen järjestämiseen. 


KONSULTOINTI


Tarjoamme myös yrityksille ja yhteisöille lumiturvallisuuteen liittyvää konsultaatiota. Jos tapahtumaasi liittyy lumivyöryriski tai rakennuksen paikka askarruttaa, pystymme tekemään sinulle kansainvälisten standardien mukaisen riskin arvion.